Tipărire
Părinte: Newsflashes
Categorie: Newsflash
Accesări: 5396
1RefLogo1lib1refLogoABRM logoANBPR logo

Campania #1Lib1Ref (Un bibliotecar, o referință)
comunicat de presă

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM), în parteneriat cu Wikimedians of Romania and Moldova, susțin crearea de resurse deschise și participative și invită membrii săi să fie parte a campaniei #1Lib1Ref.

Sâmbătă 20 ianuarie, de la ora 11, bibliotecarii din București și Chișinău vor marca participarea la campania 1lib1ref la Biblioteca Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane, respectiv la Biblioteca Municipală B.P.Hașdeu.
#1Lib1Ref (Un bibliotecar, o referință) este o campanie care se desfășoară între 15 ianuarie și 3 februarie 2018. Sunt chemați toți bibliotecarii din România și Republica Moldova pentru a-și folosi experiența și pentru a introduce referințe bibliografice în Wikipedia.

Wikipedia este prima opțiune pentru cercetători: să o îmbunătățim noi, bibliotecarii, întrucât suntem, prin însuși profilul meseriei noastre, specialiști în prelucrarea și comunicarea informației! (https://meta.wikimedia.org/wiki/The_Wikipedia_Library/1Lib1Ref/ro).

Țelul campaniei este ca fiecare bibliotecar să adauge o referință în Wikipedia. Orice referință bibliografică către o sursă de încredere reprezintă un beneficiu pentru cititorii Wikipediei din întreaga lume.

Atunci când un bibliotecar adaugă o referință la un articol, acesta trebuie să se asigure că include și hashtag-ul #1Lib1Ref în edit summary, pentru a permite administratorilor campaniei să urmărească contribuțiile.

Ca parte a campaniei, bibliotecile de toate tipurile și dimensiunile sunt încurajate să organizeze activități de promovare a campaniei. Vedeți aici care pot fi aceste activități: https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/The_Wikipedia_Library/1Lib1Ref/Connect#Local_Library_Events.

Dacă doriți să găzduiți o activitate, consultați kitul Coffee Hour pentru idei și instrumente: https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/The_Wikipedia_Library/1Lib1Ref/Coffee_Kit.

Date de contact:

WikimediaRomaniaMoldocaWikimedians of Romania and Moldova,
Andrei Cipu Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (România) și
Gheorghe Iordachi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (Republica Moldova)

https://www.facebook.com/events/151204735534659/

https://www.facebook.com/events/1961892424137781/