reprezentare logo Kosson

Post-factum

Informații despre evenimente care s-au întâmplat și despre care nu avem relatări. Semnale că s-a întâmplat ceva undeva la care membrii comunității n-au avut acces. În cazul în care știrea devine mai târziu resursă, va rămâne și semnalul și resursa fiind asigurată istoricitatea.

Nuit De La Lecture

http://nuitdelalecture.culturecommunication.gouv.fr

Pentru prima ediție 14 ianuarie 2017 Noaptea lecturii mobilizeaza toată Franța lumea cărților - biblioteci, librării, autori, editori - pentru a oferi publicului un eveniment popular în jurul valorii de lectură.

Comment (0) Hits: 476

logouri OCLC și Internet Archive în aceeași imagine. Linkul din spate redirectează către articolul de unde a fost preulată informațiaOCLC și Internet Archive au anunțat că în urma unui an de cooperare au construit un nou serviciu destinat menținerii purl.org, purl.com și purl.net găzduit de Internet Archive.

Comment (0) Hits: 424

ANBPR a beneficiat de suportul DreamCathers pentru a extinde cunoștințele privind atragerea de finanțare.

Ceea ce poate fi considerat un câștig a fost aplicația practică care s-a concretizat în organizarea ad-hoc a unui eveniment caritabil în favoarea Asociației M.A.M.E.

pozaDeGrupANBPRSiDreamCatchers

{jcomments on}
Comment (1) Hits: 1485

Acces Deschis la muzee -

După organizarea cu succes a conferinței „Muzeele și provocările Accesului Deschis” (http://dariah.rs/en/museums-challenges-open-access/), Dariah RS oferă o versiune electronică a publicației „Acces Deschis la muzee”.
Publicația este oferită cu o licență deschisă.

Comment (0) Hits: 398

Bibliotecile Universitare Olandeze și Elsevier au căzut de acord privind abonamentele și publicarea cu Acces Deschis.

VSNU - Asociația Universităților din Olanda au ajuns la o înțelegere pentru următorii trei ani privind publicarea cu acces deschis și continuarea abonamentelor la bazele de date Elsevier.

Comment (0) Hits: 768

Proiectul este finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional.


Parteneri în cadrul proiectului sunt: Asociaţia Cultural Ştiinţifică Carpaţii Răsăriteni, Parohia Ortodoxă Sf. Gheorghe I, Grupul Şcolar Constatin Brâncuşi.


Miercuri, 12 iunie, am avut o primă întâlnire cu elevi de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, care au asistat la o prezentare a proiectului, au aflat ce înseamnă studiul cărţilor vechi, cum trebuie să studiem astfel de obiecte, metode de protecţie etc. Întâlnirea a avut loc la Muzeul Spiritualităţii Româneşti din Sfântu Gheorghe.

Comment (0) Hits: 1567

HeaderMiniterulCulturii

Tezele Codului Patrimoniului Cultural, aflate printre prioritățile Ministrului Culturii Corina Șuteu, au fost aprobate în Ședință de Guvern pe 29 noiembrie 2016. Acestea reprezintă o etapă decisivă pentru procesul de salvare a patrimoniului național. Prin Hotărârea de Guvern privind Tezele Patrimoniului se afirmă recunoașterea patrimoniului cultural ca obiectiv intern de securitate națională.

Comment (0) Hits: 473

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a lansat cea de-a noua ediție a publicației „Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România. Evenimentul s-a desfășurat luni, 16 martie 2015 marcând și inaugurarea oficială a Institutului.

Comment (0) Hits: 1520

Luni, 22 aprilie, în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române a avut loc seminarul cu tema Rolul ICT în dezvoltarea durabilă. Bibliotecile şi agenda digitală 2020.

ICT in biblioteci și Agenda Digitală 2000, Bibloteca Academiei Române

Manifestarea, organizată din iniţiativa Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) împreună cu Biblioteca Academiei Române, a reunit peste 150 de specialişti din mediul biblioteconomic şi IT şi s-a bucurat de implicarea reprezentanţilor a două ministere şi anume Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale, care au lansat mesaje de susţinere a prezenţei bibliotecilor în spaţiul digital, solicitând propuneri şi proiecte concrete.

Comment (0) Hits: 1207

Europeana Elects 2016 Results

Președintele Europeana Network Association, Max Kaiser (http://pro.europeana.eu/our-network/network-association-members/max-kaiser), a făcut anunțul cu membrii Consiliului asociației rețelei Europeana.

Sunt și patru specialiști din România, un motiv de bucurie și de speranță că într-un astfel de cadru vor putea fi atrase o puzderie de oportunități pentru întreaga breaslă.

Comment (0) Hits: 936