reprezentare logo Kosson

Scannere de carte prezentate la Conferinta Internationala "Information Science & Literacy"In cadrul celei de-a doua Conferinte Internationale cu tema "Information Science and Information Literacy 2011” organizata la Biblioteca Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, specialistii Z SPOT MEDIA  au oferit participantilor posibilitatea de testa cele mai performante scanere de carte utilizate in domeniul digitizarii documentelor (CopiBook si e-Scan). De asemenea Dl Cornel ESANU, Product Manager in cadrul Z Spot Media a prezentat participantilor cele mai noi solutii de digitizare si arhivare a cartilor, software pentru restaurarea cartilor vechi, software pentru crearea de biblioteci virtuale si echipamente si accesori necesare unui proces de digitizare complet.

Accesul liber la informatie pentru atragerea unui numar cat mai mare de vizitatori in biblioteci si universitati a fost mesajul promovat de catre Z Spot Media si producatorul de scannere de carte i2S. Astfel institutiile din domeniul educational beneficiaza de oferte speciale pentru copiatorul digital de carte e-Scan, reduceri de peste 30%. {sharethis}

e-Scan este un copiator digital de carte ce beneficiaza de un ecran touch-screen cu interfata in limba romana si permite oricarui utilizator scanarea rapida, pe principiul „scan-and-go”, al oricarui document legat – carte, manual, caiet, lucrare de diploma, revista, etc. Constructia tip kiosk a scanerului de carte il recomanda pentru utilizare publica in salile de lectura ale universitatilor, bibliotecilor, arhivelor, si a oricaror institutii care detin colectii de carti si documente legate puse la dispozitia publicului (ex. Institutul National de Statistica, administratii publice, servicii de evidenta).  Utilizatorii, fie studenti, cercetatori, operatori amatori, chiar si pensionari, pot opera scanerul printr-o singura apasare de buton. Conceptul de e-copier il face prietenos cu mediul inconjurator prin eliminarea risipei de hartie. Documentele pot fi transferate prin retea, salvate pe stick, prin FTP sau printate, dupa cum doreste utilizatorul. Este prima inventie spre democratizarea accesului la informatie care imi place cu adevarata declarat  Arhitectul Informațional Nicolaie CONSTANTINESCU

Participantii au putut sa testeze si scanner-ul de carte CopiBook, utilizat la realizarea Bibliotecii Digitale a Romaniei (www.dacoromanica.ro) si a Bibliotecii Virtuale a Academiei Romane(www.biblacad.ro/). Este singurul scanner de carte din lume ce scaneaza fara lumina, protejand la maxim documentele de patrimoniu si oferind utilizatorului un mediu de lucru placut fara al deranja vizual.

Suntem constienti cata nevoie au membrii si cititorii comunitatii Kosson de informatii privind optiunile care le au in ceea ce priveste tehnologia de scanare. Dincolo de aspectul comercial, ca specialisti ai echipamentelor, dorim sa aducem lamuriri fixate in scris privind experienta noastra si in ce modele si ce medii aceste echipamente sunt utilizate. Gratie acestei platforme deschise (Kosson) va multumim pentru libertatea de a comunica si de a ne prezenta in fata specialistilor din stiintele informarii din Romania.

In articolele viitoare vom vorbii mai pe larg despre scannerele de carte utilizate la realizarea Bibliotecii Digitale a Romaniei, de ce echipamente si software avem nevoie sa cream o biblioteca digitala, povesti de succes, unelte pentru a atrage vizitatorii in biblioteci/universitati, etc. 

Va multumim.