Tipărire
Părinte: Evenimente
Categorie: Interne
Accesări: 4902
Biblioteca Pedagogică Naţională - Imagine: http://altmarius.ning.com/forum/topics/afacerile-conteaza-nu-culturaVineri, 1 iulie 2011 s-a constituit Filiala București a ANBPR. Gazda a fost Biblioteca Pedagogică Națională prin bunăvoința colegilor care ne-au fost alături nouă celor care am dorit să ne racordăm la realitățile ANBPR-ului.
Am spus să ne racordăm pentru că am remarcat prezența a mai mulți membri ai ABR, prezență care nu dovedește nimic mai mult decât necesitatea de a punti peste istorie și de a realiza cât mai multe conexiuni necesare tuturor.

Dintre cei prezenți: Liviu Dediu, Hermina Anghelescu, Carmen Pesantez, Luminița Gruia, Tabita Chiriță, Dan Matei și mulți alții care or să mă ierte că i-am omis.
A fost o ședință unde s-au văzut prieteni și cred că dincolo de istoriile care marchează comunicarea mai ales când vrei să pornești de la cap ceva, ne căutăm unii pe alții pentru a ne cerceta gândurile cu privire la viitor.

M-am bucurat să văd bibliotecari de la Berceni, Ciolpani și Otopeni.

Ei, abia aici pare-se că apar ceva semne de normalitate atunci când cei mai doriți bibliotecari vin sprea a cunoaște colegii și sper eu pentru a contribui?!
Ceea ce am aflat de la Liviu Dediu, reprezentant al inelului de conducere al ANBPR este că în afară de trei județe asociația are acoperire la nivel național.

S-a mai pus și problema realizării unei structuri federative care să reunească toate asociațiile profesionale sub aceeași umbrelă pentru a avea o polarizare. Din discuții am tras concluzia că acest lucru nu este imposibil de realizat și nici foarte departe ca fapt.
Am pus accentul pe faptul că de s-ar realiza un nucleu ANBPR-ABR cât mai rapid, care să funcționeze coerent și cu beneficii pentru categoriile de specialiști reprezentați, s-ar putea mai ușor realiza o unitate care să răspundă cu o singură voce diferitelor situații care apar.
S-a menționat faptul că a mai existat o perioadă în care o astfel de Federație a existat între 1999 și 2004 dar care nu a rezistat.
Sunt de acord cu spusele lui Liviu Dediu că se va ajunge la o singură entitate ca dovadă a maturizării de grup.
O altă discuție interesantă a fost cea legată de conflictul de interese care ar trebui reglat din statut.

La momentul votului s-au ales așa:
Președinte: Silvia Nistorescu
Membrii BEx:

Aceștia au dobândit actualele poziții pentru un singur an până la momentul alegerilor generale.

Ca prim obiectiv ar fi dobândirea personalității juridice și ar mai fi un set de șase care trebuie să fie modelat nițel cât de curând la o
altă întâlnire a proaspetei filiale București.

Cam asta ar fi despre momentul istoric 1 Iulie 2011.