reprezentare logo Kosson

Vă mai aduceți aminte de povestea celor 15 bibliotecari care au întreprins de un stagiu de schimb de experiență în Statele Unite ale Americii, fiind beneficiarii  unui program al Centrului Mortenson de la Universitatea din Illinois?

Ei bine, dincolo de http://americabibliotecaruluinecenusiu.blogspot.com/, o resursă pe care o apreciez pentru efortul pus și pentru conținut, a fost acest moment astăzi găzduit de Centrul Cultural American.

La ce am asistat este o experiență personală dar și una de grup care a fost filtrată și rafinată mai departe în câteva materiale prezentate unei bogate asistențe în cel mai plăcut confort termic de care te poți bucura într-o zi toridă de București. Nu era Mântuleasa, dar era o stradă unde amintirile celor 15 s-au concretizat în câteva învățăminte utile… după șoaptele a două doamne respectabile care „documentau” prin uimiri onomatopeice experiențele și realitățile trecute prin ochii colegilor, aș putea să jur că efectele vor fi de durată și sper eu că vor influiența în bine câteva decizii.

Ce am văzut de fapt este o grămadă de prieteni care înțeleg din ce în ce mai mult cum să se cableze la comunitate și mai ales cum să facă instituția parte funcțională a acesteia.

Deci: „mergem mai departe, Margot!”

P.S. Am prins și un pește! Aaaa... bine, bine, un F.I.S.H.