Tipărire
Părinte: UE
Categorie: Retele
Accesări: 3707

GEC Banner

În perioada 12-17 noiembrie 2012, pe durata Săptămânii Internaţionale a Educaţiei, se va desfăşura cea de a XVIIIa ediţie anuală a iEARN - Conferinţa Interanţională şi Summitul Tineretului în colaborare cu cea de a IIIa Conferinţă a Educaţiei Globale.

Conferinţa are drept scop prezentarea ideilor, a exemplelor şi a practicilor care vizează conectarea educatorilor şi a sălilor de clasă, centrate pe promovarea competenţei, a conştientizării la nivel global şi pe acţiunile de inspiraţie pentru rezolvarea problemelor din lumea reală.

Tendințele generale ale sesiunilor se vor concentra pe profesori, studenți, curriculum, politici, dezvoltare profesională și de conducere. Prezentatorii din acest an sunt numeroşi, printre ei numărându-se și Tony Wagner de la Harvard, Andrew Revkin de la New York Times, Dale Dougherty de la Make Magazine şi Beth Kanter, expert medii sociale. Conferința va prezenta creaţiile lui Emmanuel Vaughan-Lee: expoziția virtuală de film şi Global Oneness Project.

Aceste evenimente educaţionale sunt gratuite pentru toți participanții și se vor desfăşura on-line, in  camerele virtuale de pe platforma Blackboard Colaborate. Sesiunile sunt programate să se desfăşoare pe mai multe zone de timp, pe parcursul a cinci zile (România). Informaţii şi noutăţi despre conferinţă pot fi urmărite pe Facebook și Twitter şi vă puteţi aduce şi dumneavoastră contribuţia prin promovarea acestui eveniment extraordinar Pentru Twitter hashtag-ul conferinței este #globaled12

EARN (Reţeaua Internațională de Educație și Resurse) este o rețea globală de peste 50.000 de educatori și 2 milioane de studenți din 130 de țări care lucrează în colaborare pe proiecte care îmbunătățesc învățarea și fac diferența în lume. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul http://www.iearn.org. 2012 este primul an în care iEARN desfăşoară Conferinţa anuală și Summit-ul Tineretului online.

Conferința Educația Globală reprezintă o colaborare, o inițiativă comunitară la nivel mondial care implică studenți, educatori și organizații, de la toate nivelurile. Aceasta este concepută pentru a creşte în mod semnificativ oportunitățile pentru dezvoltarea de conexiuni în domeniul educației, sprijinind în același timp sensibilizarea culturală și recunoașterea diversității.

Conferința de anul trecut a inclus 340 de sesiuni generale și 18 discursuri susţinute de vorbitori din întreaga lume, cu peste 10000 de conectări. Sesiunile s-au desfășurat pe parcursul a cinci zile, pe mai multe fusuri orare și au fost susţinute în mai multe limbi, iar în prezent sunt arhivate ca resurse educaţionale. Sesiunile din 2010 sunt disponibile lai http://globaledcon.weebly.com/