reprezentare logo Kosson
 • DPLAfest 2019

  DPLAFest 2019

  [Twitter]

   
 • Plan-E întâlnire la Roma

  Secretariatul EOSC și membrii consiliului executiv al EOSC au fost prezenți la ultima ședință plenară a Platformelor Naționale de eScience din Europa (PLAN-E) la sediului GARR din Roma pe 15 aprilie 2019, pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra activităților de guvernanță a Open European Science Cloud (EOSC), precum și beneficiile EOSC pentru părțile interesate.

  Evenimentul organizat de PLAN-E, o rețea de centre de eScience din Europa, a avut tema: „Accelerarea EOSC, HPC în Europa și patrimoniul cultural”. Întâlnirea s-a axat pe ultimele evoluții ale EOSC, precum și pe performanțele computing-ului de înaltă performanță și științele umaniste în relația lor cu eScience. Prezent a fost Jean Claude Burgelman din partea Comisiei Europene.

  [Sursa][Prezentare][Site][Presă]

   
 • Digital Day 2019

  La 9 aprilie, 24 de țări europene au semnat o Declarație de cooperare privind progresul digitizării patrimoniului cultural. Aceștia vor colabora mai strâns pentru a utiliza mai bine tehnologiile digitale de ultimă oră în abordarea riscurilor pe care le întâmpină patrimoniul cultural european bogat, sporirea utilizării și vizibilității acestora, îmbunătățirea angajării cetățenilor și sprijinirea difuzărilor în alte sectoare.

  DigitalCulture

  Accesează declarația de la https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/eu-member-states-sign-cooperate-digitising-cultural-heritage

   
 • Săptămâna Prezervării 2019

  Colegiidin Statele Unite ale Americii se pregătesc de Săptămâna Prezervării - http://www.ala.org/alcts/preservationweek

  Genealogistul profesionist și autorul Kenyatta D. Berry va fi președintele de onoare al Săptămânii Prezervării.

  Kenyatta D. Berry

  Săptămâna prezervării din acest an este intitulată "Conservarea istoriei familiei", iar bibliotecile participante vor sărbători oferind programe și servicii speciale pentru a conecta utilizatorii bibliotecii cu instrumentele de conservare, pentru a promova importanța prezervării și pentru a spori cunoașterea problemelor de prezervare în rândul publicului larg. Instituțiile din întreaga lume vor folosi hashtag #preswk pentru a vorbi despre programele și serviciile lor de conservare.

  [SURSA], [SURSA]

   
 • 1Lib1Ref

  1Lib1Ref Arges

  Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești împreună cu Wikimedians of Romania and Moldova, vă invită să vă alăturați campaniei 1Lib1Ref.

  [SURSA]

   
 • 1Lib1Ref

  OneLibOneRefGalati

  Biblioteca V.A. Urechia Galati împreună cu Wikimedians of Romania and Moldova, cu sprijinul ANBPR Asociatia Nationala, organizează atelierul de editare de conținut digital online „Wikimedia și bibliotecarii”. La activitate au fost invitați să participe bibliotecari din bibliotecile publice din orașele și comunele județului, bibliotecile universitare precum și personal de specialitate din alte instituții culturale.

  Activitatea își propune să contribuie la o mai bună promovare și vizibilitate în mediul online a comunităților locale din orașul și județul Galaț, prin crearea și dezvoltarea de articole pe subiecte relevante legate de acestea de către bibliotecari, pe platforma Wikimedia,

  Evenimentul se circumscrie campaniei globale ”1Lib1Ref” („Un bibliotecar O referință” desfășurată anual de Fundația Wikimedia.

   
 • Cum să măsurăm cultura

  HowToMeasureCulture

  De pe Twitter prinde de veste că domnul Mircea Diaconu, europarlamentar, va fi gazda unei dezbateri astăzi privind modalitățile prin care se poate măsura cultura.

  [SURSA]

   
 • Public Domain în America din nou funcțional (1923)

  CC ReOpening Poster Final Edit Dec27 72dpiDupă o pauză de 20 de ani, în Statele Unite s-a reluat procesul de aducere la lumină a culturii ce ar fi trebuit să intre în Domeniul Public. Legea Sonny Bono ( https://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_Term_Extension_Act ) a introdus o prelungire cu 20 de ani a protecției operelor prin drepturile de autor.

  Ceremonia de deschidere: https://www.youtube.com/watch?v=IoATBk-3yn8

   

Realizari

Câteva aspecte privind realizările membrilor comunității.

În primul rând doresc să vă urez cele mai bune gânduri, putere de concentrare pentru a vedea cele mai bune soluții, răbdare și multă, multă sănătate. Astăzi comunitatea noastră împlinește 4 ani de existență. Vă mulțumesc pentru contribuțiile dumneavoastră, pentru dorința de a vă informa, pentru susținerea viziunii că prin muncă și valoare adăugată se poate face diferența și se poate păși evolutiv.

Tot ceea ce îmi doresc este ca anul viitor când împreună vom aniversa 5 ani de existență să avem forța de a ne strânge și mai mult în jurul misiunii comunității iar cu o cupă de șampanie să ne felicităm pentru un mai mare impact pozitiv asupra breslei științei informării de care toți ținem.

Tentant ar fi un bilanț, dar voi amâna pentru momentele din apropierea Crăciunului când alte evenimete sper eu fericite vor confirma activitatea nodului nostru cu mult mai multe efecte de valoare pentru întreaga breaslă.

Add a comment

Pentru cei care doresc să promoveze comunitatea, am constituit acest mic pachet de banere promoţionale. Dacă doriţi să promovaţi iniţiativa noastră, vă rog să preluaţi codul şi să-l inseraţi în propria pagină de site, blog, wiki, etc.

Kosson_RO_120x60

<a href="http://www.kosson.ro"><img src="http://www.kosson.ro/images/stories/promo/Kosson_RO_120x60.jpg"/></a>

Kosson_RO_160x300

<a href="http://www.kosson.ro"><img src="http://www.kosson.ro/images/stories/promo/Kosson_RO_160x300.jpg"/></a>

Kosson_banner_RO_468x60

<a href="http://www.kosson.ro"><img src="http://www.kosson.ro/images/stories/promo/Kosson_banner_RO_468x60.jpg"/></a>

Vă mulţumim!

Add a comment

Kosson.ro reprezintă un nod informaţional bazat pe servicii web destinat tuturor specialiştilor români din domeniul ştiinţei informării (documentarişti, arhive, bibliotecari, curatori de muzee, etc.), specialiştilor din sectorul eGuvernării (partea de gestiune a informaţiilor), studenţilor doritori de a se informa cu privire asupra noilor tehnici şi tehnologii de gestionare şi comunicare a datelor, informaţiei, cunoaşterii şi publicului larg.

Acest nod informaţional se bazează pe sprijinul direct şi indirect al membrilor comunităţii membrilor. Kosson.ro reprezintă o comunitate pentru că se adresează direct specialiştilor, încercând să găsească informaţii, studii şi răspunsuri necesităţilor de informare imediate ale acestora.

Kosson nu este o iniţiativă asociată zonei academice ci se dorește a fi o platformă de diseminare a materialelor care să conducă autorii către studii științifice de mai mare amploare. Materialele prezente în acest nod au un caracter informativ şi de popularizare a informațiilor utile.

Kosson.ro nu reprezintă o iniţiativă politică sau una de natură administrativă ori cu titlu regulatoriu. Cu toate acestea kosson poate prezenta politici adoptate de organisme naţionale şi internaţionale cu scop informativ care să servească specialiştilor în dezbateri productive.

Toate articolele prezente pe acest site aparţin membrilor comunităţii şi se supun prevederilor de copyright adoptate prin consens de fondatorii site-ului - Creative Commons 3.0: Menţionaţi sursa şi autorul, nu folosiţi materialele în scopuri comerciale şi restricţionarea distribuţiei materialul doar dacă sunt respectate aceleaşi prevederi.

Dacă autorii doresc să propună materiale sub alt tip de licenţă sau să beneficieze de prevederile generale ale legislaţiei româneşti pot să menţioneze acest lucru în încheierea articolului propus printr-o notă de tipul „Toate drepturile rezervate”. Dacă nu există această mențiune, atunci propunerea cade sub incidența Creative Commons.

Comunitatea Kosson îşi propune să promoveze ideile, tehnicile şi tehnologiile care vin în sprijinul segmentelor profesionale menţionate mai sus în special şi publicului larg în general.

Kosson este un spațiu colaborativ deschis iar calitatea materialelor publicate ţine numai de capacitatea participanţilor de a comunica şi dorinţa acestora de a contribui cu articole de valoare; comunitatea Kosson nefiind un organism de supervizare, nebeneficiind de mijloacele financiare pentru a alcătui şi întreţine un colectiv de evaluare. Comunitatea Kosson se bazează pe dorinţa de comunicare şi funcţia autoreglatoare mediată de serviciile de comentarii ataşate fiecărui material în parte.

Există totuși un corp de documente constituit în secțiuni specifice care sunt traduceri sau materiale auxiliare necesare înțelegerii anumitor aspecte de standardizare sau metodologice ivite în practică.

Membrii fondatori ai comunității Kosson sunt susținători ai abordărilor open-source în ceea ce privește instrumentele utilizate, chiar nodul fiind construit exclusiv cu astfel de instrumente pornind de la server (Apache, PHP, MySQL, webmin etc.) și până la sistemul de gestiune a conținutului (Joomla! CMS).

Membrii comunității înțeleg valoarea triunghiului OOO: open-source, open-content, open-access și susțin prin acțiunile lor o mai bună înțelegere a mediului digital liber.

Membrii fondatori ai comunității Kosson sunt susținători și semnatari ai Declarației de la Budapesta privind accesul liber la sursele de informație științifică.

Nodul Kosson este menţinut prin eforturile colaborative benevole ale membrilor săi, toate costurile de întreţinere, precum şi operaţiunile de actualizare şi asistenţă, fiind contribuții benevole. Acest aspect nu exclude totuşi orice donaţie care ar putea asigura mijloacele necesare dezvoltării şi motivării membrilor participanţi. Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi administratorul. Orice contribuție de orice natură ajută la construirea și dezvoltarea acestui nod informațional.

Mulțumim tuturor celor care contribuie activ la www.kosson.ro

Multumim mai ales tuturor celor care ne vizitează și cântăresc informațiile. Dumneavoastră sunteți motorul acestei comunități cu fiecare referință nouă către acest site, cu fiecare vizită, cu fiecare dorință de a vedea „ce mai e nou”.

Add a comment