reprezentare logo Kosson

E important

Multe evenimente, momente și fragmente importante din viața profesională și nu numai.

La adresa ebooks.nemira.ro veţi găsi e-bookuri de calitate, construite profesionist în formatele Epub și Mobi, compatibile cu orice dispozitiv: ereader, smartphone, tabletă sau PC. Și, de asemenea, suntem mândri să fim prima editură de tradiţie din România care oferă e-books pe platforma proprie.

Aștept toate cărțile cu care m-am delectat ca adolescent.

Le urăm mult succes!

[Sursa: http://www.nemira.ro/blog/nemira-lanseaza-platforma-de-e-books]

Add a comment

Colegiul de redacţie al Revistei Române de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării, publicaţie editată de Asociaţia Bibliotecarilor din România, s-a întrunit în data de 22 ianuarie 2010. Noua componenţă a colegiului este următoarea:

Director – Prof.univ.dr. Mircea Regneală, director general, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Bucureşti;

Redactor-şef – Drd. Robert Coravu, director general adjunct, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Bucureşti; Redactor-şef adjunct – Prof. univ. dr. ing. Angela Repanovici – Universitatea “Transilvania” din Braşov; Secretar de redacţie – Gina Enescu, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Bucureşti; Membri – Acad. Florin Filip, vicepreşedintele Academiei Române, director general, Biblioteca Academiei Române; Prof. univ. dr. Ion Stoica, Universitatea din Bucureşti; Conf. univ. dr. Elena Tîrziman, director general, Biblioteca Naţională a României; Conf. univ.dr. Agnes Erich, director, Biblioteca Universităţii „Valahia” din Târgovişte; Prof. univ. dr. Albert Boekhorst, Universitatea din Amsterdam, Olanda; Prof. univ. dr. Lorenzo Baldacchini, Universitatea din Bologna, Italia; Prof. univ. dr. Gunnstein Akselberg, Universitatea din Bergen, Norvegia.

S-au luat în discuţie modalităţile posibile de ridicare a nivelului calitativ al revistei şi de îmbunătăţire a circulației acesteia. În acest context, s-a decis ca începând cu acest an revista să fie editată bilingv – în română şi engleză, pentru a putea fi implicată în relaţii de schimb internaţional şi pentru a stimula realizarea de abonamente. Articolele autorilor români vor fi trimise în limba română, urmând ca traducerea lor în limba engleză să fie asigurată de un traducător specializat, angajat de asociaţie.

De asemenea, s-au stabilit tematicile şi responsabilităţile de coordonare pentru cele patru numere care vor apărea în anul 2010:
Nr. 1: Bibliotecile pe web – coordonator: Conf. univ.dr. Agnes Erich – director, Biblioteca Universităţii „Valahia” din Târgovişte, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Nr. 2: Depozite instituţionale digitale – coordonator – Prof. univ. dr. ing. Angela Repanovici – Universitatea “Transilvania” din Braşov, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Nr. 3: Patrimoniul cultural scris – repere biblioteconomice – coordonator – conf.univ.dr. Elena Tîrziman – director, Biblioteca Naţională a României, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Nr. 4: Utilizatorii bibliotecilor din România – coordonator – Drd. Robert Coravu – director general adjunct, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Bucureşti, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Doritorii de a contribui cu articole la unul dintre aceste numere sunt rugaţi să ia legătura cu coordonatorii sus-menţionaţi.

Add a comment

In perioda 1-2 octombrie va avea loc la Paris Open World Forum OPEN SOURCE, AT THE HEART OF THE DIGITAL RECOVERY intalnire care doreste sa aduca impreuna factori de decizie din intreaga lume pentru a discuta impactul pe care tehnologiile open le au la nivel tehnologic, financiar si social. In cadrul acestui eveniment pe 2 octombrie Comisia Europeana prin Interoperable Delivery of European eGovernment Services to public Administrations, Businesses and Citizens (IDABC) organizeaza un eveniment dedicat comunitatilor Open Source. Evenimentul doreste sa aduca initiativele si comunitatile OS in atentia administratiei europene. Evenimentul este gratuit pentru cei care se inregistreaza inainte. Mai multe informatii pe Open Source Even 2009: The power of Communities si www.osor.eu.

 

 

Add a comment

Stimați colegi,

Am lansat și mult așteptata platformă de colaborare a comunității la http://hive.kosson.ro.

Această platformă a fost instalată pentru a servi necesitățile de lucru membrilor comunității. Platforma se bazează pe servicii de portofoliu electronic, weblog, construirea electronică a CV-ului și subsisteme pentru rețele sociale.

Platforma este un sistem independent al comunității și necesită înregistrarea pentru a găsi grupurile de lucru pentru care a fost creată.

Cu speranța că această aplicație ne va uni și mai mult prin asumarea capacității colaborative, vă invit să să înscrieți și să experimentați serviciile platforme până la momentul producției propriu-zise. Vă invit așadar să vă completați profilul online pentru a constitui astfel cel mai complet și mai relevant who's who pentru specialiștii domeniului în România, în Balcani și restul Europei.

Alăturați-vă pentru a crea cel mai puternic instrument de selecție a competențelor și pentru a crea cea mai eficientă platformă de comunicare între noi.

Add a comment

Din acest moment se trece la construcţia extensiei internaţionale a siteului prin adăugarea faţetei în limba engleză.

Cei care vor dori să publice direct în limba engleză li se va putea oferi această posibilitate.

Add a comment

Savremena Biblioteca (Biblioteca de azi) este revista de profil a Bibliotecii din Kruşevaţ, Serbia.

Cu mare bucurie mi-a fost semnalat numărul în care comunitatea noastră este prezentată specialiştilor din Serbia.


 

Thanks Milica, Thanks Petar and I wish you all the best in moving forward our profession!

Add a comment

 

British Library recrutează o persoană activă pentru patru luni de internship pe parte de prezervare digitală. Aceasta reprezintă o oportunitate deosebită pentru a câștiga experiență privind prezervarea digitală.

Detaliile aici: http://www.jobs.ac.uk/jobs/QW259/Digital_Preservation_Internship/r

Succes!

Add a comment

Stimați colegi,


Datorită unor probleme tehnice apărute la serviciul de găzduire lx.ro și pentru a nu întrerupe funcționarea siteului, vă rugăm ca începând din acest moment să accesați direct Comunitatea Kosson la  www.kosson.ro.

Ne cerem scuze pentru orice inconveniență care ar putea apărea. Conținutul siteului a rămas nemodificat cu singura diferență că a fost integral migrat pe noua versiune a sistemului de management al conținutului Joomla! 1.5.14. Lansarea siteului migrat ar fi trebuit să fie făcută la începutul lunii octombrie, dar datorită problemelor tehnice apărute, am fost forțați să introducem în producție versiunea nouă cu toate micile diferențe pe care le veți experimenta și cu unele asperități în experiența de navigare și locațile secțiunilor cu care v-am obișnuit. Siteul va suferi modificări până în luna octombrie când ar fi trebuit să fie lansat propriu-zis. Astfel, cu rezerva că pe parcurs veți mai experimenta câteva modificări în experiența de navigare și aspectul vizual, vă invităm să continuați să ne vizitați la adresa nouă a domeniului principal Kosson: www.kosson.ro

Chiar dacă serviciile de găzduire care au deservit până acum kosson.lx.ro vor fi recuperate iar siteul vechi va apărea din nou, din acest moment acesta nu va mai fi actualizat. Varianta de la www.kosson.ro este considerată cea de producție iar cea de la kosson.lx.ro având doar valoare de referință istorică.

Pentru membrii comunității nu ar trebui să fie nicio problemă atâta vreme cât conturile au fost migrate iar informațiile necesare pentru autentificare au rămas nemodificate.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Add a comment
O'Reiley Open Source Convention 2009 a avut loc la San Jose in California  în perioda 20-24 iulie. Cei care doresc să afle ce s-a discutat acolo pot vedea:
 
 
Add a comment
Conform  știrilor de pe osor.eu 16 orașe și municipii din Grecia vor începe utlizarea aplicației dezvoltată de Central Union of Municipalities of Greece (KEDKE) pe baza softurilor cu sursa deschisă. Sistemul propus de  KEDKE, un cadru pentru susținerea aplicațiilor pentru guvernare la nivel local și regional  (Local Government Application FrameworkLGAF) se adreseaza cetățenilor de rând dar și celor se au afaceri de dimensiuni mici și mijlocii. Acest efort care are la bază surse deschise ale unor programe ca BetaCMS va fi găzduit de rețeaua Syzefxis a Ministerului grec de Interne, Administrație Publică și Descentralizare.
 
Add a comment
felicitare2008-90.png Add a comment