reprezentare logo Kosson
ImageIREX lanseaza o cerere de depunere de candidaturi pentru selectarea bibliotecarilor ce vor participa in programul de Formare de Formatori (TOT) ce va fi organizat in perioada 21-25 Iulie 2008, sub coordonarea Dnei Dr. Hermina G.B. Anghelescu, Conferentiar Library & Information Science Program, Wayne State University, Detroit, Michigan.

Scopul acestui program de formare este acela de a alcatui o echipa de 12-15 instructori bibliotecari pentru implementarea programului national Global Libraries Romania, program ce se va desfasura in perioada 2009-2013. Tema programului de TOT pentru care se face selectia de candidati va fi „Servicii pentru clienti”. Bibliotecarii care vor fi selectati  vor invata ce inseamna servicii moderne intr-o biblioteca din era Internetului, isi vor imbunatatii abilitatile si calitatea serviciile pe care le furnizeaza, si vor avea capacitatea de a  furniza la randul lor servicii de instruire colegilor bibliotecari care vor intra in programul national Global Libraries Romania. Candidatii selectati vor lucra sau colabora, pe baza de contract, cu programul Global Libraries Romania si structurile asociative ale sistemului de biblioteci publice din Romania.
Despre programul Global Libraries Romania
Program Global Libraries Romania, finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates este gestionat de IREX, International Research & Exchanges Board. Programul Global Libraries Romania are ca scop facilitarea accesului gratuit la Internet si instalarea de calculatoare în bibliotecile publice din România si doreste sa promoveze transformarea bibliotecilor în centre moderne şi dinamice de informare care sa raspunda nevoilor comunitatilor în care functioneaza.
Unul din obiectivele majore ale programului consta in imbunatatirea vietii cetatenilor si a comunitatilor in care acestia traiesc prin acces la informatie privind educatia, piata muncii, sanatate, accesare fonduri UE, prin acces la servicii de comunicare si socializare online, etc.
Pentru indeplinirea acestui obiectiv, IREX  va desfasura un amplu program de instruire si pregatire dedicat unui numar de aproximativ 6.000 de bibliotecari din peste 2.500 biblioteci publice din Romania. Acest program destinat bibliotecarilor consta intr-un pachet de trei cursuri de baza si anume: Servicii catre clienti, Management de centru Internet si Instruire utilizare calculator. In urma parcurgerii acestor cursuri bibliotecarii vor fi capabili sa furnizeze servicii de biblioteca alternative moderne catre cetateni si vor administra cu succes centrele de acces la Internet deschise in bibliotecile publice incluse in programul Global Libraries Romania.
 
Conditii de eligibilitate
Candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
-    Sa lucreze intr-o biblioteca publica din Romania
-    Sa aibe studii relevante in domeniu (biblioteconomie, filologie, etc)
Alte calificative relevante, dar nu obligatorii, vor fi: experienta pedagogica, cursuri de calificare si instruire in domeniu, competente in limbi de circulatie internationala de preferinta limba engleza, cunostiinte castigate prin vizite sau schimb de experienta in biblioteci cu servicii moderne pentru clienti din strainatate, participari la conferinte internationale in domeniu, experienta in proiecte, etc.
 
Depunerea aplicatiilor
Candidatii sunt invitati sa trimita in format electronic:
-    scrisoare de intentie care sa exprime motivele interesului pentru participarea in program cat si asteptarile pe care le care le au dupa incheierea acestuia
-    CV (resume) complet
-    scrisoare de recomandare din partea conducerii institutiei unde lucreaza
-    angajament de disponibilitate pentru perioada de instruire mai sus mentionata
 
Diplomele care atesta experienta candidatilor pot fi cerute in cursul procesului de selectie.

Data limita de depunere a candidaturilor / aplicatiilor complete este de 30 Iunie 2008.
Adresa de e-mail la care puteti trimite aplicatiile este: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. . In mesajele dumneavoastra va rugam sa mentionati la subiectul corespondentei: „candidatura program TOT”.
 
Procesul de selectie
Selectia se va face pe baza documentelor depuse de candidati si/sau interviu.
Anuntul privind rezultatul selectie va fi facut in data de 9 Iulie 2008.
 
Informatii de contact
Pentru detalii si informatii ne puteti gasi la numerele de telefon:
0730 620 503, Alexandra Bucur sau
021 2315537;38;39 birou IREX Bucuresti.
 
Este incurajata comunicarea in format electronic.