reprezentare logo Kosson
Încărcare...

default JSON Schema Frecvente

De Etichetat în BSD-3-Clause, json 104 descărcate

Descarcă (odt, 35 KB)

JSON Schema.odt

JSON Schema este un vocabular care permite adnotarea și validarea schemelor JSON. JSON Schema completează JSON (JavaScript Object Notation), standard folosit pentru schimbul de date standardizate - https://www.json.org/json-en.html.

După cum bine știm, JSON a fost creat special pentru serializarea datelor în momentele când aveam nevoia să le trimitem unor sisteme la distanță sau unor instrumente. Având experiența XML-ului (Extensible Markup Language), un alt format de serializare a datelor, care prin XML’s Document Type (DTD) și Schema (XSD) Definitions oferea posibilitatea definirii tipurilor și structurii datelor, practicienii simțeau nevoia de a beneficia de o expresivitate similară. Acest lucru permite definirea și validarea datelor înainte de a fi prelucrat fragmentul de date. JSON Schema oferă posibilitatea descrierii datelor și a structurii oferind astfel un instrument flexibil în plus în lucrul cu datele JSON.

Documentația și detaliile de implementare le găsiți la https://json-schema.org/. JSON Schema beneficiază și de multe implementări în toate limbajele de programare - https://json-schema.org/implementations.html . Există chiar și validatoare pe care vă puteți baza în cazul în care ați redactat o schemă pentru un anumit tip de document și aveți nevoie de confirmarea corectitudinii - https://www.liquid-technologies.com/online-json-schema-validator sau https://ajv.js.org/ .

Textul pe care-l aveți la dispoziție este o traducere după „Understanding JSON Schema”, disponibil de la https://json-schema.org/understanding-json-schema/.

Licența este cea a textului original: BSD-3-Clause License