Tipărire
Părinte: Resurse Profesionale
Categorie: Know-How
Accesări: 5301

iailogo.gif

 

 

Institutul pentru Arhitectura Informaţiei este o organizaţie profesională animată de un grup multi-naţional de profesionişti care pun la dispoziţie propriile resurse în speranţa construirii de punţi către organizaţiile şi disciplinele înrudite. Construirea unei societăţi informaţionale necesită un nou tip de arhitectură focalizată pe structurile digitale ale informaţiei şi pe software mai multe decât pe structurile tradiţionale. Pe măsură ce vom petrece mai mult timp lucrând şi distrându-ne în cadrul acestor spaţii informaţionale comune, oamenii vor avea nevoie şi vor cere sisteme de căutare, navigare şi colaborare mai bune.

Eforturile Institutului pentru Arhitectura Informaţiei se îndreaptă către construirea unei comunităţi internaţionale care să facă legătura între oameni, culturi şi diferitele perspective. În acest moment există peste 1400 de membri din 80 de ţări.

Institutul sponsorizează iniţiativele voluntarilor din zona cercetării, educaţiei, popularizării şi a serviciilor comunitare.

Echipa internaţională a membrilor are permisiunea de a traduce articolele prezente pe site-ul intitutului în alte limbi în folosul unei largi audienţe.

Am fost plăcut surprins să găsesc două documente deja traduse în limba română prin efortul domnului Bogdan Stanciu:


Acestea fac parte dintr-o listă interesantă care merită urmărită: Translation of Information Architecture (TIA)

Vizitaţi cu încredere şi Biblioteca site-ului unde veţi găsi cu siguranţă articole foarte interesante 

Şi bineînţeles că trebuie să ne punem o întrebare legitimă: Sunt eu un arhitect de informaţie ? [link]