Tipărire
Părinte: Resurse Profesionale
Categorie: Know-How
Accesări: 3488

Uneori este mai bine să afli mai târziu de anumite produse și servicii după ce vor fi fost mature prin durată și utilizare continuă.
Este în serviciul publicului din 2005. Eforturile au fost îndreptate în direcția creării unui catalog colectiv pentru bibliotecile publice din România.
La baza acestui catalog stă software open-source (TinREAD - mai multe detalii în descrierea extinsă a proiectului). Ceea ce este interesant este faptul că instrumentele de regăsire se mulează pe obișnuința utilizatorului deja formată cu ceea ce renumitele motoare de căutare le oferă. Ba mai mult:

În ajutorul utilizatorului sunt create module pentru browserele Firefox și Internet Explorer și chiar puteți instala un widget pentru sistemele de operare Windows Vista și Windows 7.
Sunt prezente bibliotecile județene Brăila, Arad, Vâlcea, Mehedinți, Vaslui, Vrancea, Cluj; bibliotecile orășenești Tecuci și Câmpulung Muscel; bibliotecile universitare Danubius și UTCB și Biblioteca Pedagogică.

Dacă sunteți manager de bibliotecă puteți lua în considerare participarea la acest catalog cu condiția ca sistemul de gestiune a bibliotecii să permită interogarea bazei de date după standardul Z39.50.

Pe scurt:

Adresa: www.biblio.ro
Descriere: proiect finanţat de USAID prin AED/RITI Access în colaborare cu IME România.
Detaliere: http://www.biblio.ro/utils/Collective_Catalog_and_Digital_Library_-_Case_Study.pdf
Servicii: catalog colectiv, bibliotecă digitală
Catalog colectiv: http://catalog.biblio.ro/opac/advancedsearch