reprezentare logo Kosson

roadLogoROAD - Directory of Open Access scholarly Resources este un serviciu oferit de Centrul International pentru ISSN (International Standard Serial Number) cu sprijinul Sectorului de Comunicare și Informare al UNESCO. A fost lansat în versiune beta la 16 decembrie, 2013 și a fost dezvoltat pe parcursul anului 2014.

ROAD oferă acces liber la un subset al Catalogului ISSN (1.7 milioane de înregistrări bibliografice disponibile prin abonament. Vezi http://www.issn.org/en/understanding-the-issn/the-issn-international-register/). Acest subset este compus din informații bibliografice care descriu resursele științifice ca Acces Deschis cătora li s-a atribuit un ISSN de către Rețeaua ISSN: reviste, lucrări de conferință și depozite digitale științifice. Înregistrările ROAD pot fi descărcate ca MARC XML și vor fi valabile și ca triple RDF.

ROAD poate fi accesat de la road.issn.org

Care sunt publicațiile acoperite de ISSN?
Identificatorii ISSN referențiază toate resursele în continuare indiferent de suport și media:
- ziare,
- publicații anuale (rapoarte, directoare, liste, etc.),
- reviste (de știință sau nu),
- colecții,
- siteuri web,
- baze de date,
- bloguri

În multe țări alocarea unui ISSN este obligatorie pentru ca publicația să intre în depozitul legal.

ROAD a fost constituit ca mecanism suplimentar pentru îmbogățirea GOAP - Global Open Access Portal disponibil la: http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/access-to-knowledge/open-access-to-scientific-information/