reprezentare logo Kosson

De câte ori nu ați pornit să o căutare despre un anumit subiect intrând pe o pagină a Wikipediei mijlocită de regăsirea printr-un motor de căutare? Pare a fi un scenariu clasic de acum. Acest moment se suprapune fericit cu Ziua Națională a Culturii. Nu este moment mai bun pentru a vă invita să fiți parte din campania „Un bibliotecar, o referință”.

Wikipedia Library owl.svg

Câteva repere privind Wikipedia pot fi citite la următorul link: https://15.wikipedia.org/history.html. Campania „Un bibliotecar, o referință” face parte din ansamblul evenimentelor aniversare Wikipedia 15 și are pagina de intrare aici: https://meta.wikimedia.org/wiki/The_Wikipedia_Library/1Lib1Ref.

Wikipedia15 Animated Mark English

Această campanie a fost anunțată din decembrie la kosson.ro/evenimente/49-virtuale/999-1lib1ref-un-bibliotecar-o-referinta.Pentru a înțelege mai bine contextul în care stau bibliotecile în raport cu Wikipedia, am tradus două articole importante care vă vor aduce lămuririle necesare:
- Wikipedia pentru bibliotecari - 8 motive pentru care Wikipedia contează pentru bibliotecari(http://kosson.ro/resurse-profesionale/124-cultura-informatiei/1024-bibliotecile-universitare-si-cele-de-cercetare) cu resursa originală la https://en.wikipedia.org/wiki/File:OfflineLibrarian8-8Onesheet.pdf,
- Bibliotecile universitare și cele de cercetare sunt aliați naturali. Cu adevărat (http://kosson.ro/resurse-profesionale/124-cultura-informatiei/1024-bibliotecile-universitare-si-cele-de-cercetare) cu resursa originală https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:The_Wikipedia_Library/Research_libraries.

Ambele resurse vă vor contura mai multe detalii despre cum activitatea de cercetare, activitatea de predare a profesorilor, necesitatea însușirii de noțiuni privind cultura informației se împletesc cu eforturile corespondente ale comunității wikipediștilor.

Colegii bibliotecari și toți cei pasionați de îmbunătățirea enciclopediei Wikipedia sunt rugați să participe în această campanie. Accesați pagina campaniei, citiți cum se face și puneți fiecare dintre dumneavoastră cel puțin o referință bibliografică până pe 23 ianuarie. Mult succes!