reprezentare logo Kosson

Dragi colegi,

Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru faptul că sunteți motorul comunității noastre. Dumneavoastră prin interesul cu care vă întoarceți mereu pentru a vedea ce este nou, pentru a comunica și pentru a privi cu încredere eforturile de a ține pasul cu tot ceea ce este de viitor și util profesiei noastre de specialiști în domeniul informării. Dumneavoastră constituiți elita domeniului.

Mulțumesc tuturor celor care au sprijinit eforturile noastre în elaborarea și construirea Discului cu Acces Deschis: http://oad.kosson.ro.

Acest efort al comunități de mai bine de un an a fost răsplătit cu aprecierea colegilor prezenți la lansarea Discului cu Acces Deschis în cadrul Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare din București, eveniment care ne-a fost gazdă și care a reușit bine primita performanță de a deschide dezbaterea românească dedicând o întreagă zi accesului deschis. Lumea profesiilor noastre se schimbă și este o mare cinste că alături de dumneavoastră facem primii pași în această direcție.

Tot astăzi trebuie să vă dau vestea bună că suntem reprezentați în cadrul unui proiect european intitulat OpenAIRE, continuatorul proiectului DRIVER. Membri ai comunității și parteneri instituționali din întreaga țară au răspuns pozitiv apelului pe care l-am lansat la sfârșitul anului trecut și astfel avem în acest moment oportunitatea de a fi angajați într-un program european de mare amploare cu scopul de a crea o infrastructură de valorificare a cercetării.

Discul cu acces deschis este răspunsul comunității Kosson la unul dintre cele mai interesate aspecte ale comunicării științifice: accesul deschis la rezultatele de cercetare.

Discul cu Acces Deschis este o colecție de documente constituită pentru a crește vizibilitatea asupra problemelor ce țin de comunicarea științifică și valorificarea rezultatelor de cercetare.

Acest produs de informare se adresează tuturor specialiștilor din științele informării din România, precum și forumului științific român. Acest proiect este efortul membrilor din nucleul comunității Kosson, fiind o activitate pro bono cu scopul de a furniza informații și documente utile pentru a înțelege accesul deschis și avantajele care le aduce comunității de cercetare.

Această colecție are textele în limba română și engleză deopotrivă. Fațeta în limba engleză a fost construită ca o corespondență naturală ca urmare a faptului că textele au fost traduse din limba engleză. De asemenea, această fațetă joacă și rolul de punct de conectare a eventualilor parteneri externi pentru a-i invita să ia contact cu eforturile depuse în direcția popularizări paradigmei accesului deschis.

Colecția Discului cu Acces Deschis are un sediu virtual permanent care poate fi accesat pentru consultare la adresa http://oad.kosson.ro.

Cu bine și cu mare încredere în viitorul nostru.