reprezentare logo Kosson
Irina Livia Nițu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Naționale a României, unul dintre cei cinci câștigători ai Jay Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship Program, pentru 2018

În data de 15 ianuarie 2018, OCLC și IFLA au anunțat numele celor cinci candidați selectați să participe la Jay Jordan IFLA/OCLC Fellowship,  un program de dezvoltare profesională de o lună de zile, ce se va desfășura în Ohio, Statele Unite ale Americii, în perioada 17 martie-13 aprilie 2018.

Irina Livia Nițu, Coordonator American Corner în cadrul Bibliotecii Naționale a României, este unul dintre bibliotecarii aleși să participe la acest program, alături de alți patru tineri entuziaști din Etiopia, Indonezia, Jamaica și Kenya. La această bursă s-au înscris candidați din 90 de țări cu economie în curs de dezvoltare.

Înființat în urmă cu 17 ani, programul oferă experiențe, idei, conexiuni și inspirație tinerilor bibliotecari talentați, selectați să participe în cadrul său. “Ei iau ceea ce învață aici și duc mai departe, implementând programe noi și inovative în țările din care provin. Se formează pentru a deveni lideri în biblioteci, pentru a da formă viitorului bibliotecilor și biblioteconomiei în diferite părți ale lumii, pentru a fi gata și dispuși să îi inspire și pe alții.”, spune Skip Prichard, președinte OCLC.

Mai multe detalii despre bursă și despre câștigători sunt disponibile în link-urile de mai jos:

IFLA: https://www.ifla.org/node/22375
OCLC: https://www.oclc.org/en/news/releases/2018/201801dublin.html
Twitter: https://twitter.com/IFLA/status/953180000563466240