reprezentare logo Kosson

Stimați colegi, cu mare bucurie vă aduc la cunoștință existența unui nou site dedicat problemelor ce țin de promovarea accesului deschis în România: www.acces-deschis.ro {sharethis}

Siteul este la început de drum și vă invit pe toți cei interesați să deveniți membri pentru a contribui cu noutăți, linkuri, resurse, documente sau tendințe din zona valorificării cunoașterii în regim de acces deschis. FIȚI BINEVENIȚI! Acest site împreună cu Discul cu Access Deschis - http://oad.kosson.ro vor constitui un binom de promovare a Accesului Deschis în România.

Pentru început: Open Journal Systems este compatibil cu OpenAIRE: un nou modul a fost lansat

Open Journal Systems (OJS), sistemul de management și editare a revistelor online include din acest moment un modul care sprijină compatibilitatea cu politicile de acces deschis la nivel european, i.e. Pilotul pentru Acces Deschis al Celei de-a Șaptea Platformă Cadru a Comisiei Europene (FP7) și a Îndrumărilor Consiliului Științific al Consiliului pentru Cercetare European (ERC). În timp ce se face propunerea unui articol unei reviste gestionate prin OJS, autorii pot face cunoscută și legătura cu proiectul care a produs resursa.

Modulul modifică interfața OAI a pachetului software OJS și oferă un set al tuturor publicațiilor rezultate în urma finanțării EC/ERC. OpenAIRE colectează publicațiile din depozitele cu acces deschis și din reciste, prezentând colecțiile agregate în portalul OpenAIRE.