reprezentare logo Kosson

Suntem încântați să anunțăm că Biblioteca Digitală a Națiunilor Unite (UNDL), din acest moment este disponibilă pentru a fi accesată liber. Rezultat al unei colaborări de succes dintre Biblioteca Dag Hammarskjöld (DHL) de la Sediul Națiunilor Unite și Biroul pentru Națiunile Unite din Biblioteca din Geneva, platforma folosește tehnologii inovative cu sursă deschisă pentru a oferi acces la materialele în format digital produse de ONU. Conținuturi vor fi adăugate în mod continuu iar sistemul va fi îmbunătățit permanent.

UNDL logo en

Noul sistem care oferă acces facil la documentele ONU, la hărți, discursuri, date privind voturile, precum și publicații necomerciale, vor ajuta celrcetătorii la nivel global să caute infrormațiile de care au nevoie repede și la obiect. Biblioteca digitală oferă un punct de acces unic pentru informațiile de actualite și cele istorice ale ONU.

Prima fază a UNDL incorporează conținutul digital din bazele de date UNBISnet și Official Document System (ODS), care incorporează în principal documente ale ONU, discursuri și datele privind voturile exprimate, precum și câteva hărți. UNDL va oferi și acces la conținut cu acces deschis.

Ce se poate găsi în UNDL?
- documente ONU și publicații cu acces deschis
- date privind exprimarea voturilor, hărți și discursuri
- conținut în mai mult de șase limbi.

Ce funcționalități oferă sistemul?
- date interconectate între documente înrudite cum ar fi rezoluțiile, minutele întâlnirilor și datele privind voturile exprimate
- regăsirea informației după organul ONU, agenție sau tip de document

Pentru mai multe detalii, accesați linkul către biblioteca digitală de la https://digitallibrary.un.org/