reprezentare logo Kosson

La mulți ani Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași la 180 de ani de activitate neîntreruptă de la organizarea Bibliotecii Academiei Mihăilene.

„În această zi [8 nov. 1839], fiind şi acea a Academiei care poartă numele Strălucitului ei fundator, s-au cântat în biserica Academică Tedeum în fiinţa DD. profesori şi elevi, după care D. Pah. Săulescu au rostit în sala ceremonială un cuvânt analog cu această zi solonelă.
La acest prilej Î.S. au poroncit a să trimete la Academie 600 tomuri alese care au a fi începutul pentru înfiinţarea unei bibliotici publice. Comitetul Academic, împreună cu D. Referendarul [Gheorghe Asachi], au avut norocire a depune Î.S. rostirea simţirilor de recunoştinţă pentru acest nou semn a Înaltei Sale protecţii” („Albina românească”, X, nr. 89, 9 nov. 1839, p. 363).

Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene este o expoziţie de carte organizată de Departamentul Colecții speciale deschisă în perioada 7-27 noiembrie 2019, în spaţiul expoziţional de la etajul I, sediul central în onoarea acestui eveniment deosebit.

Link către pagina dedicată evenimentului: http://www.bcu-iasi.ro/Zilele-BCU-Iasi-2019-expozitie-de-carte-Arhivele-memoriei-Biblioteca-Academiei-Mihailene