reprezentare logo Kosson

{jcomments on}...un moment în care privim înapoi să vedem cum au zburat zilele pe lângă noi, ce am făcut să le dăm semnificaţie, ce nu ne-a reuşit şi cum ar trebui sa continuăm.
Eu  lucrez cu și pentru bibliotecile mici. Pentru fiecare lucru frumos care mi s-a întâmplat legat de bibliotecă – a venit altul  cu mesaj exact opus de denigrare sau de distrugere sau de descurajare. La o biblioteca reechipată şi repusă în funcţiune, am pierdut în altă parte un post. La un  mesaj elogios relativ la biblioteci a venit imediat un mesaj de dezapreciere şi lipsă de valoare. E totuşi mai bine decât anii trecuţi când pentru o reuşită sau pentru un mesaj pozitiv primeam trei mesaje negative.
Semnificaţia pe care o dau eu acestei dinamici a mesajelor recepţionate este următoarea-
Lucrurile sunt în evoluţie dar echilibrul este fragil! Entuziasm moderat , evaluare corectă a situaţiilor,  multă muncă, iniţiativă şi diplomaţie sunt  condiţii necesare şi obligatorii pentru a stabiliza şi imbunătăţi la nivel de percepţie generală imaginea bibliotecilor publice.

 M-a impresionat un primar care la doi ani de la prima întâlnire, când redeschidea biblioteca nou renovată şi echipată a spus- “Biblioteca judeţeană , ne-a intins o mână, ne-a făcut o promisiune şi şi-a respectat-o “( referindu-se la echipamentele Biblionet şi traininguri). Valoarea ofertei ar fi dispărut dacă   administraţia locală nu intindea mâna să strângă mâna noastră intinsă.
 Mesajul de substrat era – nu credeam că se poate schimba ceva, au mai fost  oferte care nu au avut  finalitate, ne-am asumat un risc atunci când am avut incredere. Şi nu e singurul care gândeşte aşa.

 Cum să mergem mai departe?
Tot aşa, privind fiecare zi ca pe o noua aventură,  dorindu-ne ca ritmul de apreciere a bibliotecilor publice să crească, strângând din dinţi şi căutând soluţii şi argumente pentru cei care ne contrazic cu vorba sau cu fapta.
Facem toate acestea pentru ca biblioteca publică să–şi poată trăi destinul:

Biblioteca from Biblioteci Bihorene