reprezentare logo Kosson

Albumul istoric realizat in cadrul proiectului Legendele Țării Bârsei. Promovarea potențialului turistic al Țării Bârsei a primit la începutul acestei luni premiul „IC Filitti” din partea Fundației Magazin Istoric. Proiectul, finanțat prin POR 2007-2013, a fost implementat de Agenția Metropolitană Brașov în perioada octombrie 2010 – octombrie 2012 si a vizat promovarea identității istorice și culturale și a resurselor naturale specifice Țării Bârsei în scopul dezvoltării și consolidării turismului în regiune.

 

Albumul, intitulat chiar „Legendele Tarii Barsei”, reprezinta singura carte realizata in cadrul unui proiect cu finantare europeana premiata pana in prezent de catre Fundatia Magazin istoric. Cartea cuprinde o colectie de legende sasesti, maghiare si romanesti din Tara Barsei, ilustrate cu personaje potrivite naratiunilor si un studiu istoric care cuprinde si o colectie de gravuri, desene, fotografii si ilustrate istorice.

 

„Elaborat de profesionisti in domeniul istoriei si imagisticii istorice, editat bilingv, in romana si engleza, cu un design atractiv, albumul reprezinta o lucrare de referinta in mediul cultural national. Premiul acordat reprezinta o recunoastere a valorii acestei carti, a eforturilor autorilor si ale Agentiei Metropolitane Brasov”, a declarat directorul general al AMB, David Dragos.

 

La ceremonia de decernare a premiilor, organizata la inceputul acestei luni la Banca Nationala a Romaniei, au participat si autorii Nicolae Pepene si Bogdan Popovici, acestia primind din partea Fundatiei cate o diploma pentru profesionalismul cu care au realizat albumul istoric.

 

Pana in acest moment, proiectul „Legendele Tarii Barsei. Promovarea potentialului turistic al Tarii Barsei” este singurul din tara care a obtinut un premiu de referinta pentru o lucrare realizata pe parcursul perioadei de implementare.

 

[SURSA]

http://www.brasov.net/premiu-pentru-albumul-legendele-tarii-barsei/

http://tarabarsei.eu/