reprezentare logo Kosson

geoidealogoadnotat

Acum o săptămână (5 -6 decembrie, 2015) am participat la evenimentul de încheiere a proiectului Geoidea.ro - http://geoidea.ro/ro/ro_workshop_final.html

O parte a fost dedicată unui hackathon privind valorificarea datelor din portalul național de date http://data.gov.ro. Datele sunt puse la dispoziție de Institutul Național al Patrimoniului.

Ideea pentru care am atras eforturile câtorva participanți constă în punerea tuturor reperelor de interes cultural de pe malul românesc al Dunării.

Ceea ce a ieșit prin eforturile echipei din care au făcut parte Ionuț Iosifescu Enescu și Nadia Panchaud, ambii de la ETH Zurich poate fi văzut la http://djana.github.io/ accesând grupul de straturi intitulat Data.gov.ro și mai apoi selectând straturile National Archeological Registry - Along the Danube și Museums - Along the Danube. Acesta este rezultatul primei zile de hackathon.


Nadia Panchaud, Ionut Iosifescu, Nicolaie Constantinescu @ Geoidea Hackathon2015În a doua zi am optat pentru completarea cu un set nou oferit prin eforturile wikipedistului român Andrei Cipu: setul de date provenind de la concursul Wiki Loves Monuments. Harta rezultată este încă în lucru pentru că s-a optat pentru utilizarea tehnologiei oferită de OpenLayers, dar implicând și posibile instrumente de clusterizare. De îndată ce va fi gata, va fi publicată și pe Kosson.ro.