Mai multe biblioteci din Bucuresti si circa 35 din tara au fost deschise pentru public in noaptea dintre 1 si 2 octombrie, pana la ora 04:00 dimineata, în cadrul evenimentului "Noaptea Bibliotecilor”.
Persoanele prezente la eveniment au avut acces la un program cultural ce cuprinde conferinte, dezbateri, proiectii de filme si lansari de carte.
Evenimentul s-a bucurat de o participare bogata, persoane de toate varstele, numarand profesori, biliotecari, elevi si studenti, functionari, etc. Pe parcursul noptii s-au demarat diferite evenimente si activitati in cadrul Bibliotecii Astra din Sibiu ca: Ateliere de creatie plastica, expozitii tematice, Conferinta Cuvantul mort si cuvantul viu: sustinuta de Invitatul Zoltan Andras, Sarmalele Reci, discutii referitoare la viata de bibliotecar si la problemele actuale ale bibliotecarilor, problemele de digitizare din bibliotecile romanesti.
Participanti au avut posibilitatea de a afla noutati din domeniul digitizarii si accesarii on-line a cartilor.
Specialistii Z SPOT MEDIA au oferit participantilor posibilitatea de testa cele mai performante scanere de carte utilizate in domeniul digitizarii documentelor (Konica-Minolta si Atiz). De asemenea Dl Cornel ESANU, Product Manager si specialist in materie de scanere de carte in cadrul Z Spot Media a prezentat participantilor cele mai noi solutii de digitizare si arhivare a cartilor, software pentru restaurarea cartilor vechi, software pentru crearea de biblioteci virtuale si echipamente si accesori necesare unui proces de digitizare complet.
Evolutia tehnologiei s-a facut remarcata si prin prezentarea colegilor de la BOOKBYTE care cu ocazia manifestarii culturale “Noaptea Bibliotecilor” desfasurata in perioada 1-2 octombrie la nivel national - Libraria Digitala a sustinut o conferinta despre evolutia cartilor de la manuscris la ebook si avantajele utilizarii cartilor digitale in zilele noastre.
Participantii au avut ocazia de a vedea cum se realizeaza procesul de digitizare si de a constientiza usurinta cu care se poate face cu un aparat performant.
Echipamentele expuse si testate de catre vizitatori au fost doua scanere de carte semiautomate Konica-Minolta PS5000C si Atiz.
Scanner-ul pentru carti si documente legate Konica-Minolta PS5000C este un scanner rapid si usor de utilizat in scanarea face-up a documentelor legate alb-negru si color (carti, registre, reviste, materiale istorice, originale pretioase), documente rigide (tablouri), obiecte 3D (sigilii, peceti, documente capsate sau cu poze aplicate).
Scannerele de la Atiz sunt cele mai accesibile din punct de vedere financiar, si sunt incadrate in categoria entry-level. Acestea pot fi de la format 2xA4 pan la 2xA2 si pot scana la rezolutii de pana la 600 dpi. Scannerele de la Atiz sunt disponibile atat in Romania cat si in Republica Moldova.
Multumim pentru invitatie D-lui Director Silviu Bors, noul director al Bibliotecii Astra din Sibiu.
Z Spot Media SRL ofera solutii profesionale de digitizare si arhivare a documentelor legate -carti, manuscrise, incunabile, obiecte valoroase de patrimoniu. Pentru mai multe detalii, specialistii Z Spot Media va stau la dispozitie la 0214205093 sau