reprezentare logo Kosson

În perioada 9 - 15 noiembrie 2015, se va desfășura un program de manifestări, reunite sub genericul „Zilele Bibliotecii Județene V.A. Urechia”, cu prilejul împlinirii a 125 ani de la inaugurarea prestigioasei instituții de cultură (11 noiembrie 1889), fondată prin donația generosului om de cultură, politician, profesor universitar, istoric și bibliofil – academicianul Vasile Alexandrescu Urechia

Link către pagina web a bibliotecii V. A. Urechia

Miercuri, 11 noiembrie 2015, ora 11 are loc Gala festivă „Biblioteca «V.A. Urechia» - 125 de ani de existență”, moment în care se vor acorda diplome și plachete aniversare. Invitați speciali: Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii; ASR Principele Radu al României; IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos; Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României; Nicolae Şt. Noica, ex-ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului în perioada 1996-2000; Academicianul Constantin Gh. Marinescu; Dorin Matei, director al Revistei „Magazin Istoric”. Participă reprezentanți ai autorităților locale, ale instituțiilor de cultură și educație, bibliotecari din Biblioteca „V.A. Urechia“, din bibliotecile publice din județ și din țară.

Prezentări și lansări de carte, dar și întâlniri profesionale se vor derula în Galați pe parcursul acestor zile, atât la sediul central al Bibliotecii cât și la filiale.
NOTĂ: În ziua de 11 noiembrie 2015 programul cu publicul va fi 9.00 – 17.00