reprezentare logo Kosson

Actualizare și Dezvoltare 2008 (ediția online în limba română)
ISBN 978-973-0-12530-6

Lucrare editată de Federația Arhiviștilor din România.
Textul MoReq2 din prezenta ediție a fost aprobat de MoReq Governance Board ca traducere validată în limba română (validator: Lucia Ștefan).

 

Felicităm efortul traducătorului Bogdan Popovici, mai ales pentru timpul și dorința de a lămuri terminologia utilizată de specialiștii breslei. Există totuși puncte în care opiniile diferă, dar ceea ce unifică perspectiva totuși este complexul de practici de zi cu zi - deprinderile de lucru formate dincolo de orice curs. Iar dincolo de terminologie, structuri, modele există o singură realitate care este cu adevărat prețioasă și unde se face puntea către un singur domeniu unificat: datele. Mai ales perspectiva legată de prezervarea acestora pe termen lung.
Recomand parcurgerea acestei lucrări cu un ochi atent pentru că aduce lămuriri multor aspecte care privesc viitoarea convergență.

 

Ceea ce s-a petrecut odată cu apariția acestui document important este deschiderea unui nou spațiu al modernității arhivelor românești. Prin extensie, pentru că domeniile noastre de activitate tind spre o convergență accelerată mai ales din rațiuni economice, care „nivelează” diferențe, și domeniul nostru ar trebui să fie foarte atent la această apariție și la viitoarea traducere a MoReq 2010 (cea mai recentă iterație).

 

Încă o dată felicitări Federației Arhiviștilor din România și în special domnului Bogdan Popovici pentru investiția intelectuală și de timp oferită întregii bresle.