reprezentare logo Kosson
Bucureşti, 21 martie 2012 – Astăzi, 21 martie 2012, a avut loc, la sediul Fundației Friends for Friends din București, lansarea primei campanii naționale de promovare a bibliotecilor publice din România.

O inițiativă Biblionet, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, acest demers urmărește să pună în lumina rampei povești de viață și de carte, cu și despre bibliotecari, din perspectiva și cu participarea unor autori și personalități recunoscute.{sharethis}

„Este pentru prima oară când bibliotecile publice beneficiază de o campanie națională coerentă și creativă de promovare, construită profesionist şi difuzată pe canale media. Faptul că, personalități publice din România  precum Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu și Cătălin Ștefănescu  vor face un periplu în bibliotecile din țară și vor consemna pentru public cele mai ilustrative povești din proximitatea cărților, ne îndreptățește să credem că această campanie va aduce un important capital de simpatie și de popularitate spațiilor și serviciilor de bibliotecă”, a declarat Doina Popa, Președintele ANBPR.   

Campania națională de promovare a bibliotecilor se va încheia la jumătatea lunii iunie. La finalul călătoriei, poveștile reținute de ambasadorii acestei campanii se vor regăsi într-un e-book și într-o carte tipărită, ce vor intra în portofoliul a 2000 de biblioteci publice din România, precum și pe site-ul proiectului, www.cautatoriidepovesti.ro.

„Cei trei redutabili «căutători de povești» vor descoperi, vor fundamenta și vor consemna, în stilul care i-a consacrat, toate acele aspecte care confirmă evoluția bibliotecii și rolul acesteia în schimbarea de substanță a comunităților. Mă refer la conectarea unor grupuri din ce în ce mai largi de utilizatori la informație, la tehnologie și la oportunități inaccesibile până acum, precum și la povești incredibile în care biblioteca a schimbat vieți și a influențat destine ”, a declarat Ioana Crihană, Director Executiv al ANBPR.{jcomments on}