reprezentare logo Kosson

 

Este mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru finalizarea „Catalogului bibliotecilor românești”.
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=208998566086571369738.0004c43c4b29de7addc2f

hartaBibliotecilor

De câte ori nu ați dorit să ajungeți la o bibliotecă și chiar având adresa, v-a luat o grămadă de timp să o localizați?
Acum, prin datele pe care le vom culege împreună, oferim tuturor șansa de a găsi mai ușor biblioteca și/sau catalogul acesteia.

 

Aceasta este o inițiativă țintită către cartografierea tuturor bibliotecilor din sistem la nivel de clădire.

 

În momentul în care acest efort se va fi finalizat, oricine va putea lua coordonatele long./lat. din hartă, le va putea introduce în GPS și ajunge fără greș la destinație. Catalogul va mai oferi și alte avantaje precum tipărirea de hărți interactive, integrarea vizuală a unor elemente de ghidare în cadrul unor evenimente („Noaptea Bibliotecilor”, de exemplu), ori pur și simplu va putea face analiză statistică pe zone geografice.

 

Posibilitățile de utilizare sunt nelimitate atâta vreme cât întregul sistem de biblioteci va fi cartografiat. Analizele statistice și planificarea strategică a resurselor va fi mult înlesnită.

 

Având aceste argumente în favoarea catalogului, că invit să vă alăturați efortului cerut de finalizarea cartografierii. În acest moment este necesară punctarea bibliotecilor comunale a celor orășenești și municipale. Mai este nevoie de cartarea filialelor bibliotecilor județene acolo unde acestea încă nu există pe hartă, precum și a bibliotecilor universitare cu toate filialele lor.

 

Pentru a vă alătura celor 14 colaboratori existenți aveți nevoie de o adresă de email gmail și de puțină răbdare pentru a înțelege procedura de lucru vizionând materialele puse la dispoziție aici:
http://www.youtube.com/watch?v=fNaZ3J4n-hA
http://www.youtube.com/watch?v=ZBDZQ_gBi1s

 

Cei care doresc să contribuie, vă rog să răspundeți la acest email cu adresa de gmail pe care să vă fie trimisă invitația împreună cu ceva instrucțiuni.

 

Vă aștept cu mult interes și cu multă încredere sunt convins că nu va trece vara și întregul sistem de biblioteci va fi cartografiat complet.