reprezentare logo Kosson
Proiectul Istorie locală@biblioteca ta, este un proiect cu finantare externa, finantatorii fiind Centrul Mortenson pentru programe internationale de pregatire a bibliotecarilor din Illinois, Statele Unite ale Americii. Perioada de derulare este de un an: septembrie 2011- august 2012.

Proiectul este sustinut de ANBPR. Proiectul va fi în beneficiul elevilor de clasa a patra şi a învăţătorilor, care vor putea accesa documente în format electronic existente în colecţiile bibliotecilor publice, precum şi ale altor instituţii de profil. Bibliotecarii din bibliotecile publice vor digitiza aceste materiale care vor veni in sprijinul curriculei pentru clasa a patra.

Initiativa a avut in vedere urmatoarele :
- experienta bibliotecarilor in realizarea de bibliografii locale si nationale prin selectarea informaţiei din cărţile şi periodicele deţinute în colecţii.
- existenta in biblioteci sau in proprietatea partenerilor locali a unor colectii speciale care cuprind documente de interes local
- personal specializat in oferirea de informatii si referinte
- traditia de colaborare in proiecte educationale a bibliotecilor
- capacitatea de a asimila noi tehnologii si metode de lucru pentru promovarea colectiilor proprii - si aici ma refer la procedurile de lucru - selectia materialelor, scanare, digitizare, descrierea documetelor....

Continutul portalului www.istorielocala.ro va fi construit în baza curriculei şcolare, a recomandărilor profesorilor şi a nevoilor elevilor, care vor fi consultaţi, iar sustenabilitatea se bazează pe parteneriatele Bibliotecilor cu Inspectoratele Şcolare şi instituţiile culturale locale, muzee si arhive. Proiectul are la bază o idee inovatoare la nivel naţional, în ceea ce priveste istoria locală şi valorificarea ei in mediul electronic.

Suntem in acest moment in etapa in care portalul www.istorialocala.ro. este pe cale sa fie finalizat si sa fie pus la dispozitia noastra a bibliotecilor publice care vom asigura continutul.
Parteneri nationali ai proiectului sunt:
Biblioteca Judeţeană "Gh. Şincai",
Bihor,
Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", Brăila,
Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", Cluj,
Biblioteca Bucovinei "I. C. Sbiera", Suceava,
Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" Vâlcea.

Va invitam sa fiti alaturi de noi in acest proiect, urmarind blogul proiectului www.istorielocala.blogspot.com