reprezentare logo Kosson
O altă veste bună: un portal dedicat istorie locale și prezervării acesteia. Deocamdata este un vas frumos și armonios construit care abia așteaptă să primească contribuțiile voastre. În continuare las echipa proiectului să-și spună cuvântul:
Proiectul Istoria locală@biblioteca ta publică s-a născut din dorinţa firească de a valorifica colecţiile care conţin documente de istorie locală, de a oferi această posibilitate şi altor parteneri, biblioteci sau alţi păstrători de astfel de documente (arhive, muzee etc) şi de a pune totul la dispoziţia celor care sunt interesaţi să cunoască mai îndeaproape trecutul.

Acest site nu este doar o bază de date de obiecte digitale, ci se doreşte a fi o culegere de informaţii care combină text şi multimedia pentru folosinţa tuturor. La creşterea ei pot contribui instituţii (biblioteci, muzee, arhive etc), dar şi persoane fizice care deţin date utile în procesul cunoaşterii istoriei locale şi orice solicitare de a contribui cu informaţii la acest site va fi luată în considerare cu multă seriozitate.Considerăm acest proiect o iniţiativă unică la nivel naţional, care, cu sprijinul tuturor, poate deveni un instrument puternic de cunoaştere şi de studiu pentru elevi, studenţi, de ajutor în procesul educaţional pentru cadrele didactice şi de informare pentru administraţiile locale, oameni de afaceri, jurnalişti, turişti sau orice alte categorii de public.

Iniţiatorii proiectului sunt:
  • Delia Pantea, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai" Bihor
  • Corina Ciuraru, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" Brăila
  • Sorina Stanca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj
  • Valentin Smedescu, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul" Vâlcea
  • Gabriel Cărăbuş, Biblioteca Bucovinei „I.C. Sbierea" Suceava
Dorim să mulţumim celor fără de care acest proiect nu ar fi prins viaţă şi anume:
Centrul Morteson din cadrul Universităţii din Illinois, SUA şi, în mod special, lui Susan Schnuer, care ne-a susţinut şi îndrumat atunci când proiectul era doar o idee
Electronic Information for Libraries (EIFL) şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România pentru că, prin intermediul lor, am putut beneficia de finanţarea fără de care acest proiect nu s-ar fi putut concretiza
IREX – Romania şi Biblionet pentru că ne-au oferit oportunitatea să cunoaştem modelul american de biblioteci, deţinător al multor iniţiative asemănătoare din care ne-am putut inspira.
Echipa de proiect